29. rujna 2018.

Prozori i vrata u službi uštede

Štednja je kompleksan ciklus, u kojem se moraju do kraja ispoštovati svi koraci kako bi ishod u praksi bio onakav kako to tvrdi teorija. A teorija kaže da nema efikasne štednje bez kompletne promjene načina funkcioniranja objekta, uključujući njegovu izolaciju, sistem grijanja i rashlađivan]a, a sve to upotpunjeno ugradnjom adekvatne stolarije. Ovaj tip objekta ekipa eksperata koja ga je osmislila nazvala je „pasivnom kućom" i prvi put predstavila javnosti 1991. godine u Njemačkoj.
12. rujna 2018.

CORTIZO aluminijski sustavi

Španjolska multinacionalna tvrtka Cortizo, jedna od vodećih europskih tvrtki aluminija i pvc sustava za arhitekturu, otvorila je sjedište u Zagrebu u proljeće 2016. godine. U samo godinu i pol dana postala je pojam u sektoru stolarije u Hrvatskoj i Sloveniji gdje ima veliku mrežu službenih montera. Dizajn, inovativnost i kvaliteta glavne su odlike svih proizvoda, s više od 50 serije prozora, vrata, fasada, kompozitnih ploča, ograda i zaštita od sunca, postavljenih u tisuće nacionalnih i međunarodnih projekata.
29. kolovoza 2018.

Inoutic brine o Vašoj sigurnosti

Iz godine u godinu sve ih je više, a s njima raste i nesigurnost. Riječ je o provalama u stanove. Međutim, mehaničkim zaštitama na prozorima i vratima možete značajno smanjiti rizik da i sami postanete žrtvom provale. Broj provala u stanove diljem Njemačke porastao je tijekom posljednjih pet godina gotovo za trećinu. Time se, statistički gledano, u Njemačkoj svake dvije minute dogodi provala. Ovaj podatak još više zabrinjava kada se u obzir uzme činjenica da se samo 15% slučajeva provale razriješi, odnosno svaki sedmi. Podaci za Hrvatsku također su upozoravajući. Ministarstvo unutarnjih poslova, služba za strateško planiranje, analitiku i razvoj, objavilo je je u siječnju 2017. statističke podatke za prethodnu godinu u kojoj je bilo zabilježeno 3.137 teških krađa provaljivanjem ili obijanjem, a razriješilo se oko 16% takvih slučajeva.